torsdag 2. februar 2012

Utplassering Uke 5-7 Dag 3


Dag 3


I dag så viste hun som har ansvaret for oss litt om serveren dem og sikkerheten, at de har delt opp alle i forskjellig grupper. For eksempel en bruker kan ha tilgang til to skrivere, men brukeren kan bare se den ene skriveren i åpen sone og den andre i lukket sone veldig smart satt opp.
Hvis de ikke hadde satt opp grupper for skriverne hadde de kunne skrivet ut på alle skriverne som hadde blitt kaos, siden da hadde brukerne sett alle skriverne.
Vi fikk også se hun logga inn på en bruker i sikkerhet sone, for se at de bruker program inni der så de kan bare kun se sine brukere for ikke misbruke programmet.


Vi så alle skriverne, serverne og brukerne de hadde i systemet sitt. Så forklarte hun litt om åssen de jobber og fordeler oppgaver, de bruker fint program som brukerne sender informasjon på hva som må gjøres. Når de får en ny oppgave ser de hvem den passer til så setter de på den oppgaven er til den personen, veldig fint program som gjør oppgaven mer oversiktlig de kan til og med se de andres oppgaver. Så hvis en bruker ringer spør om noe som ikke er den som tar telefon sin oppgave så kan de gå inn på oppgavene til de andre, der kan de se om de har gjort noe fremgang så de faktisk kan gi noe svar tilbake til brukerne og det er jo kjempe positivt.

Vi satte opp noen flere PC-er, vi ble ferdig med å sette opp alle DELL PC-ene så vi måte starte med HP PC-ene demmes, men før vi rakk å begynne på de PC-ene kom det en fra ATEA så vi ble med han. Han skulle sette på mer minne på den ny blade serverne, de inneholder bare 2 strøm forsyninger RAM kjøling og en liten brikke som OS ligger på det går også an sette inn disker i dem. serverne skal sitte inni en kasse fordi det går ikke an å koble strøm kabler på de strøm kabelen går til kassen som mange kabler sitter inni. Han for klarte oss masse om det han jobbet med og det han kan, når han skulle sette inn RAM i serverne måte han overføre de VMW som ligger på serverne siden disse går jo hele tiden.

Brukerne vil jo klage om serverne går ned så han brukte et program  til overføre disse til en ledig server, veldig lett det den gjør er speile det som er på serveren alle endringene som skjer litt og litt til slutt blir så lite at han bare kan dra det over uten at brukerne merker noe somhelst. Når han overførte så satt han og pinga så vi kunne se at vi hadde kontakt nesten hele tiden, var bare noen få sekunder den ikke fikk svar og det vil ikke brukerne merke. Fikk også se OS på serveren starta opp, disse serverne var DELL. Han satte inn RAM brikker i serveren det var 9 slots til brikker, som var satt opp som “A, 1, 2” “B, 1, 2” “C, 1, 2” 3 hoved slots under de kommer det 2 slots. Dette vil si at du må ha RAM brikker i en av hoved slots før kan sette i den under slotsene, på en server gikk de fra 64 RAM til 144 RAM og de hadde bare så vidt nok med RAM før de fikk mer så nå har de en god del mer.


Lærte en del om sikkerhet i et så stort nettverk, fikk masse info om åssen det fungerer i så stort nettverk i forhold til åssen de setter det opp og deler det opp. Lært en god del av han fra ATEA han snakka en del om serverne, VMW som er virtuelle maskiner på serverne det var mye spennende der.
 Likte veldig godt å kunne få være med han fikk mye forklaring på forskjellig ting om VMW, fikk vite det må alltid være en server som har nok heldig plass tilfelle en server går ned, så vil disse VMW automatisk bare gå over til der det er ledig plass dette bare gjøres med konfigurering.

 han snakka også om diskene der all data blir lagret, dette er jo koblet sammen med blade serverne. Ble litt snakk om IT det er jo så mye lære i IT det er så mye at det går ikke an å bli godt i alt, så må liksom velge og bli god i noe eller litt god i mye en avdelings leder må jo kunne litt og alt, mens en som blir  henta inntil gjøre en bestemt jobb må jo kunne masse om den jobben han skal gjøre.

Martin Sønsterud

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar