tirsdag 14. februar 2012

Utplassering uke 5-7 Dag 11


Dag 11

I dag når jeg kom til utplassering snakka jeg med han som sitter i resepsjonen, han hadde en PC som ikke ville starte så vi tok på oss en oppgave med å se på den. Han hadde kjøpt seg en SSD som vi kunne bytte ut med den som var der, dette var en litt gammel mini PC.

Når jeg kom opp fikk vi en ny oppgave vi gjorde denne først, de hadde en del stasjonær DELL PC-er på lagret som de ikke viste om de hadde satt. Så vi fikk en oppgave at vi skulle åpne alle får og se om de hadde harddisk, dette er gamle DELL PC-er var bare å presse på hver siden får og få av kabinettet var lette å ta av. De skulle ikke ha harddisk siden at disse PC-ene skal boote fra nettverket så de trenger faktisk harddisk. Når de starter opp så henter de bare OS fra serveren, så vil det bare legge seg i minnet veldig spennende at det går an å gjøre det sånn. Med å ta ut harddisken blir det jo bedre kjøling og mindre jobb for prosessoren, derfor skulle vi ta de ut.


Etter at vi tok ut de stasjonære PC-ene så tok vi koblet de til nettet med kabel, deretter skulle vi starte de for å se om de boot fra nettverket så vi bare starta de. Vi fikk ikke i BIOS først vi bare så om de bootet fra riktig sted først, hvis de ikke gjorde det måte vi har gått i BIOS men alle boota fra riktig sted så vi slapp det.
Når vi var ferdig med denne de stasjonære PC-ene, da starta vi på den PC til han i resepsjonen. Når vi starta den så ville den ikke starta, så vi prøvde og boot den med “Ubuntu” fra USB pen men vi fikk ikke åpna harddisken. deretter åpna vi opp SSD pakka og inni der var det med utstyr til kunne gjøre en integrert disk til ekstern, synes det varlig veldig nice var til og med deksel dette var for 2,5” disk men fikk lyst på en selv etter å se det. Så vi åpna PC-en og tok ut disken som var der, deretter tok vi å bytte den med SSD disken. Etter det tok vi den disken som var der og satte på den eksterne tilkobling på den gamle disken vi tok ut, det vi fant ut var at disken var bare helt tom det var ikke noe OS på den. Når vi gikk ned og leverte PC-en så fikk vi belønning med kake.

Etter på vikk vi en liten oppgave til vi fikk noen flere bærbare HP PC-er som det skulle legges inn “Thin PC” OS på, så da satte vi bare opp de PC-ene resten av dagen. Var en helt grei dag var litt koselig med belønning, fikk skru litt og se litt på flere type PC-er veldig greit.

Martin Sønsterud

1 kommentar: