fredag 3. februar 2012

Utplassering Uke 5-7 Dag 4


Dag 4


Vi starta med å sette opp de HP PC-ene vi hadde henta frem, som også skulle ha “Thin PC” Windows Thin PC dette er et OS som er Windows 7, men dette OS brukes som tynn klient og er mer lukket igjen mye mindre innstillinger som gir bedrifter store fordeler. Thin PC har mange av fordelene som de vanlige tynn klientene har, med tynn klient får jo bedriften bedre sikkerhet som for eksempel at de ikke kan dra data over til en egen disk.

 vi starta opp noen PC-er. Vi var litt usikker på åssen vi skulle merke de, siden det alt lå noen HP Compaq PC-er på serveren, men vi spurte deretter så vi på det sammen og bestemt at vi skulle bare starta merka fra 001 med modell nummer. Men etter en liten stund kunne vi være med ei ut på noen oppdrag i kommunen.
Så vi ble med hun vi dro først til sysle skolen. Der er det bygget en del å de ville flytte et sikker sone punkt, vi var litt usikker på hvor det sikker sone punktet var. Vi bare tok og tok en kabel inn til PC som alltid har med, deretter var bare å kjøre ipconfig å se på IP rangen om den var i riktig. Når vi fant sikker sone punktet da gikk vi til switchene, der tok vi ut det ene punktet fordi det ikke var så nødvedig, deretter flytta det sikker sone punktet til et rom som kan brukes av de som trenger sikker sone. Når dette var gjort bare doble kjekka vi punktet så vi var helt sikker på at det stemt.

Så var det en printer de hadde kommet til kommunen med bare en del av printeren det var tromlen, vi prøvde å sette den inn igjen men vi fikk den ikke til fungere. Den manglet en liten del så vi fikk ikke gjort noe printer vi må bare bestille en ny troml til den.

Etter skolen dro vi til en barnehage de hadde problemer med få koblet til RDP, vi starta med se åssen IP PC-en hadde den hadde riktig IP men virka som at den ikke hadde tilgang lenger. Så vi prøve en annen IP da måte vi legge til en ny port i “VLAN” deretter gå til switchen å sette kabelen i den andre porten, dette var for å teste om det var bare sperra på den IP range og ikke at var noe der nede og det fungerte å bytte.
 virka som det var noe i nettverket at den ikke hadde tilgang mer, så vi måte bare la den være på den IPen siden det ikke er hun som fikser sånt. Så la vi til en printer lokalt for de siden barnehager er så små og lite med PC-er/printere, derfor legger de ofte printere lokalt på PC-en demmes.  

Når vi skulle dra tilbake så ringte noen fra helsestasjonen, der var det ei som ikke skrive ut fra en tynn klient. Det var ikke verre en å legge skriveren inn på nytt, så var veldig fort gjort.

Så hadde vi det litt gøy når vi kom tilbake med å sette opp HP PC-er, når vi startet opp HP PC-ene så var “BIOS” ikke lik som den i DELL PC-ene vi leita litt men vi fant fort ut hvor de forskjellige innstillingene var. Det var en del innstillinger som hadde annet navn, men det gikk greit måte bare tenkte litt. Vi satte passord i “BIOS” under “Security” deretter under “System” “Boot Options” der inne satte vi “Boot Order” til nr 1 “Notebook Hard Drive” dette er jo harddisken som sitter i PC-en siden den skal jo boot fra den når OS er installert på den. Nr 2 “Optical Disk Drive” dette er CD rommen som vi boot OS fra første gangen Nr 3 der satte de “Network Controller” dette er nettverks kortet til PC-en det er alt vi gjør i “BIOS” vi setter bare på page fil om PC-en har 500 RAM.


måte vi satte opp mange PC-er samtidig det var litt gøy dette gjorde vi resten av dagen. Men det hender vi glemmer å ta ut CD-ene, men vi bare ser gjennom det rask etterpå så det går bra.
Jeg synes dette var en grei dag, veldig fint komme seg litt ut også. Jeg merker veldig at de har delt opp de forskjellige jobbene her, at den person skal ta det og den skal ta den jobben. Jeg lærte litt om oppsettet til store bedriften når det kommer til nettverk, sett åssen sikker sone og nettverk på sysle skolen fungerer. Dagene går veldig fort merker jeg er veldig trivelig her på utplasseringen.


Martin Sønsterud

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar