onsdag 15. februar 2012

Utplassering uke 5-7 Dag 12


Dag 12

I dag fikk vi en liste over hvor PC-er som skal ha forskjellige nettverk, så vi måte legge til noen flere nettverk på de PC-ene vi hadde satt opp før med “Thin PC”. Det var jo veldig greit så måte vi merka PC-ene etter som hvor de skal hen, var en lett og greit jobb var bare å starte PC-ene logge inn på local bruker og da bruker vi bare “.\(PC navn)” til å logge på. Når vi har logget inn var bare finne det WLAN som skal legges til, skrive passord merke PC-en så ferdig.

Etter vi hadde satt opp PC-en så rydda vi litt på kontoret her, så satte vi inn mange stoler så satte vi alle oss her og spiste litt kake så jeg dette er formen for kjærlighet vi her siden det Valentins dag får det var veldig koselig.
Det var en fra ATEA her ikke han som har hvert her de andre ukene før, vi spurte han om han viste hvem vi skulle kontakte i forhold til lærling plass. Han kom med tlf nr og mail til den han tror har ansvaret for det, så vi skal ringe litt rundt etter hvert å få tak i personer vi kan sende søknader til.
Han fortalte oss litt opp WLAN og trådløse punkter, for eksempel et sted der det er mange forskjellige trådløse punkter. La oss si det er 5 trådløse punkter på en skole, der for de forskjellige nettverkene brukes til forskjellige da vil du se 5 SSID på PC-en din. Dette gjør de for å skille de forskjellige nettverkene, så at de forskjellige brukerne kommer på riktig nettverk og riktig WLAN. Fordi det fungerer jo ikke som og konfigurer en switch med forskjellige WLAN, når det er trådløst da må man ha kabel for å få det i riktig WLAN.


Men dette er ikke nødvendig å ha så mange forskjellige SSIDer, vi trenger bare å ha en SSID altså at alle trådløse punktene har samme SSID. det han som kommer fra ATEA jobber med her er å sette opp at for eksempel en PC som logger seg på et trådløst punkt, så vil den se om PC er i domene og om den har bruker navn og passord la oss si PC ikke er i domene eller har bruker navn og passord. Så hvis de for eksempel har satt opp et WLAN “gjester” som de bruker for alle som ikke er i domene, så vil den PC-en automatisk bli satt i dette WLAN “gjester”.

Det som dette går ut på er at de bruker en SSID på alle trådløse punktene, så konfigurer med et program at for eksempel at de som er i domene under den OU og den gruppen skal gå på de WLANet de trådløse punktene tar også en liten del av MAC adressen for å finne ut hvem WLAN PC/maskinen skal til. På denne måten slipper det å være mange SSIDer, fordi da vil de bare bli tatt i det WLAN de skal være i veldig smart, på da vil ingen av maskinene få kontakt med de som de ikke skal ha kontakt med akkurat som de skulle vært i forskjellige nettverk.
Dette blir satt opp med GPer (Group Policy) og konfigurer de trådløse punktene.
Martin Sønsterud

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar