tirsdag 31. januar 2012

Utplassering Uke 5-7 Dag 2


Dag 2

I dag starta vi med å sette opp flere tynn klient PC-er, men vi kom over et problem fordi de hadde laget en egen konto til oss for melde tynn klient PC-ene inn i domenet. Men denne kontoen kunne bare melde inn et vist antall PC-er inn i doment, så de måte opprette en ny bruker for oss.

Disse PC-ene har ikke nok RAM egentlig, så derfor setter de dem til å bruke page fil, også satte vi at systemet bestemmer selv mye den page fila kan være på. PC vil lagre en RAM fil som PC-en legger på harddisken, dette skjer når du legger ned et program. Det blir akkurat som den bruker harddisken som RAM, dette fungerer bra om PC-en har lite RAM fordi da bruker den bare RAM på akkurat det du driver med. Vi satt opp flere PC-er med Windows ThinPC, merka de skrivet på de som er noe galt med mangler taster.


Vi fikk også en oppgave å finne en PC til en bruker, vi fikk en lapp om åssen type PC han ville ha. Vi fikk også litt informasjon om at kommuner ikke kan kjøpe av hvem som helst, det er bestemte butikker de må kjøpe av som blir valgt.

Vi søkte litt rundt på nettet og så etter de spesifikasjonene som brukeren skal ha, vi to PC-er som passet ganske bra deretter skrev vi de opp så kommunen kan velge mellom de to.

Det skjedde ikke noe mer spesielt denne dagen, vi har fått vite at vi skal være med en som kommer fra ATEA i morgen og på torsdag som skal drive litt på serverne det blir spennende.

Martin Sønsterud

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar