tirsdag 25. oktober 2011

Legg opp kabel nett del 4


 Legg opp kabel nett del 4







I dag har vi lagt de siste 4 kablene til skapet og ut til veggboksene, vi brukte mange av de forrige kablene som vi tok ned. Men de 4 siste kablene måtte vi måle opp og kutte, når vi hadde lagt alle 10 kablene, så måtte vi passe på at de var litt stramme så det ikke ble som du ser her at det ligger løst.



Så var det få passe bra lengde bak skapet, før vi kutte dem og teipet alle kablene sammen som du ser her. Dette er for at de ikke skal bli blandet sammen, med de andre kablene som går til skapet.











Så koblet vi kablene i veggboksene i standard 568A så klart. Deretter starta vi å koble kablene i patche panelet som sitter i skapet.



Vi hadde litt små problemer med å koble den første kabelen, når vi hadde koblet den første kabelen, så testa vi den med kabel tester i veggboksen og i patche panelet.


Den første kabelen var feil fordi vi hadde tulla med koblingen og ikke følget nummeringen på patche panelet i skapet, men vi bytta det om lett så det ble riktig.

Da var det bare å koble alle kablene til patche panelet. Men etter vi hadde koblet sånn 6 kabler til patche panelet, da fant vi ut at de ikke skal gå gjennom hullet på patche panelet. Dette endte med at vi måte ta opp igjen alle kablene vi hadde koblet til patche panelet, deretter ta de ut av hullet og koble de på nytt dette tapte vi mye tid på. På bilde ser du åssen vi hadde lagt kablene feil. 



Etter vi koblet alle kablene riktig så merker vi de, så testet en og en kabel det var en kabel som ikke ville gi signal på alle kablene. Så vi prøvde å bytte ut koblingen som sitter inni veggboksen, for se om det var bare den som var noe galt med. 



På bildene ser du hva vi bytta. Men kablene fikk fortsatt ikke signal, men da måtte vi bytte ut hele kabelen etter vi bytta kabel og testet igjen så funket det.


Vi merket alle kablene som du ser her på bildene. Merkingen er først rom nr, så hvilken veggbok, deretter hvem veggbok kabel, det går 2 kabler til hver veggbok.
 Nå som vi hadde koblet alle kablene, var det bare å gå over alle med kabel testeren, deretter skru fast patche panelet i skapet. Alle kablene var koblet riktig, vi skrudde fast en svitsj over patche panelene.


Så måtte vi sette på igjen alle plast kanel delene igjen, men så klart passet ikke de vi hadde siden vi hadde jo tatt ut flere veggbokser en vi satt inn igjen. Det ble litt måling og saging, for å få de i riktig lengde å dytte de på plass. Er ser du vi har satt på noen. 



Til slutt var det bare å ta patche med patche kabler, fra patche panelet til svitsjen og deretter i skapet over som er koblet til nettet. 





Så tok vi å testet om alle veggboksene hadde nettverk og kvittere på ark med underskrift, at de er godkjent og fungerer.






Her kan du se alle bildene vi tok underveis

                  


Martin Sønsterud

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar