onsdag 19. oktober 2011

Dokumenter IKT-Bruk


Dokumenter IKT-Bruk



Oppgave 1


Hvorfor er det lønnsomt å registrere hva slags programmer som blir brukt?
Når du kjøper en program pakke i en bedrift, så kan de hende dere skal bare bruke en eller to programmer i den pakken. Den pakken har f eks åtte programmer og det vil være unødvendig å kjøpe hele pakken, da er bedre å kjøpe bare de to programmene eller eventuelt kjøpe en mindre pakke om det eksisterer. F eks koster pakken med åtte program 2000 kr, også koster de programmene bedrift bruker bare 500 kr, da sparrer de 1500 kr bare på å ha registrert hvilke programmer de bruker.
Registrering av programmer kan også hjelpe med, unngå tap av informasjon og tap av tid altså treige servere. Dette kan skje fordi programmer er utsatt for angrep eller at programmer ikke blir oppdatert, dette blir da de svake delene i systemet.

Oppgave 2

Hvorfor er det viktig å ha siste versjon av programvaren?
Fordi de kan ha fikset feil i programmet, bedre sikkerhet med ha den siste oppdateringen. Det kan være nye verktøy som er fordel å ha. Kan få tap av dokumenter, eller at de ikke kan brukes fordi man ikke har oppdatert programvare.

Oppgave 3

Gi eksempler på programvare man kan registrere.
Bedriften må registrer alle programmer de bruker bedriften også må de registrere privat programmene til alle ansatte det er for å unngå at noe skal skje med bedriften.
      Eksempler på programvare som burde registreres:

  • Operativsystemer
  • Bedrift programmene (alle programmene bedriften bruker)
  • Office pakker
  • Mail
  • Privat programmer (som de ansatte bruker)

Oppgave 4

Hva er bruksområdene til en PDA?
Bruksområdene til en PDA er Mail, planlegging og støtteprogrammer. En PDA er fint å ha når du ikke har tilgang til en PC, du kan bli informert av bedriften når du er borte. Mange vil se på dette som nyttig, mange vil ikke se på dette som noe å bruke penger på. Men det er så klart større risiko fare, fordi dette er mer en privat vare og er ikke i systemet til IT.


Oppgave 5



Hvordan ville du dokumentere IKT-bruken?
Jeg ville hatt en spørreundersøkelse i bedriften, jeg ville vurdert hvem gruppe/avdelinger som skal ha spørreundersøkelsen først som blir utgangs punkte. Finne ut hvor ofte jeg vil dette skal gjøres, og når det skal gjøres. Ta med noen spørsmål som gir informasjon om andre ting samtidig så vi får mer ut av spørreundersøkelsen, da får de ansatte gjort unna mest mulig på en gang. Jeg ville prøvd lage en enkel/brukervennlig spørreundersøkelse. 
Martin Sønsterud

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar