tirsdag 13. desember 2011

Settopp Server og Printer

Settopp Server og Printer


Denne uken har jeg hvert i en gruppe vi har hatt en oppgave, med å sette opp Printer til Windows 2008 server.
Det vi må er installere Windows 2008 server på en PC vi har fått ut delt.
Legge til DHCP, Dcpromo, install Printer på roles.
Vi fikk utdelt 2 Printere den ene så my eldre ut en den andre.

Windows 2008 Server

Vi startet med å installere Windows 2008 server på Dell PC-en vi fikk, vi satt IP på det trådløse nettverket satt til «192.168.1.1» og lokalt nettverk satt til «192.168.1.2» la til DHCP, Dcpromo dette er egentlig ikke nødvendig men, vi ville teste åssen vi får en bruker som er satt i domain våres til å skrive ut med den skriveren som er satt opp mot serveren. Så vi opprettet et område lagde en bruker, Install Printer på roles her kan vi legge til. Vi lagde så en virtualbox PC med Windows 7 deretter meldte du inn Windows 7 brukeren inn i domain våres.

Printer

Når vi skulle sette opp printeren måte vi finne kabler først, strøm kabel til printeren, TP-kabler og en switch. Vi måte ha en dum switch fordi alle de andre switchene er sattopp i spesielt system og da måte vi ha reset en, så vi tok heller en dum switch som ikke kan sette IP på noen ting sånn at serveren gir ut IP-ene. Vi koblet switchen til serveren, til en bruker og til printeren. Først måte vi finne IP-en til printeren så vi skrev ut en info side som det står all info om printeren. Men etter en kort stund fant vi ut at vi kunne bytte IP-en til printeren på innstillingene til printeren, så vi bytta IP-en til «192.168.1.5». Deretter gikk vi på serveren på «Server Manager» og «Printers» under roles, her fant vi printer så høyre klikka vi og add printer, deretter kryssa vi av på TCP IP her skrev vi inn IP-en til printeren.  Nå begynte den å søke etter printeren for å få kontakt med den, når den fikk kontakt kunne vi velge åssen drivere vi ville ha vi valgte “HP LaserJet 5000 Series PS” siden det er det printeren heter. Da var bare å vente til den installerte, så sendte vi en testside deretter skrev printeren ut testsiden uten noen problemer.

UPS

Vi hadde en UPS til men vi hadde dessverre ikke noe kabel til denne, så vi må bare forklare hva den gjør.
En UPS den sitter mellom serveren og en strømkontakt, inni UPSen sitter det mange batterier dette er en uforstyrret strømforsyning. Så f eks hvis strømmen skulle gå så serveren ikke får strøm, da vil denne UPS holde serveren i livet i sikra 30min. Sånn at det går fint an å skru serveren på en normal måte, fordi hvis serveren blir slått av brått. F.eks at strømmen går og serveren er koblet rett i strømkontakten vil serveren skru seg av med en gang og da er det stor sjanse at filer vil bli corrupt som er viktig kanskje filer i databaser blir ødelagt da blir det masse problemer men hvis du kobler en UPS mellom strøm kontakten og serveren så vil dette problemet bli løst og kan sparre masse problemer med at UPS slår serveren av på en normal måte. UPS står for “Uninterupted Power Supply”.

Vi fikk kabel til UPS denne uken men når vi koblet den til kom bare et rødt lys på lampe nr 5, så vi prøvde å finne ut hva som var galt. Vi fant ut at når den lyser rødt da får UPS for mye strøm. Vi søkte rundt på nettet etter en manual for printeren, om det kunne være spesiel kombinasjon som vi måte trykke. Når vi fant manualen leste vi i den å så fant vi ut hva som var start knapp og sånt, men vi fikk ikke UPS til å fungere så vi antar den ikke fungerer.


Bilder til prosjektet kommer:

                 

Martin Sønsterud

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar